Diploma

Diplomazwemmen....

Sinds de oprichting van de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub in 1870 heeft de vereniging zich sterk gemaakt voor het promoten van de zwemsport door het geven van elementaire zwemlessen. Veel kinderen hebben bij de vereniging de eerste slagen gemaakt en met goed gevolg diploma’s gehaald. Op deze wijze dragen wij bij aan een veiliger klimaat voor onze kinderen.
 

 

 
 

Vanaf begin 2016 geven wij zwemlessen gebaseerd op de SuperSpetters-methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (K.N.Z.B.). Voorheen werd lesgegeven via het Zwem-ABC, bestaande uit drie diploma’s: A, B en C. De SuperSpettersmethode levert idealiter in een tijdsbestek van 80 lessen een diploma op gelijk aan de eisen van het alom bekende C-diploma.

Deze les is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. We zien dat de motorische vaardigheden dan duidelijk beter zijn en het traject een betere kans van slagen heeft binnen de gestelde termijn van 80 weken.

Daarna kan uw kind nog de zwemvaardigheidsdiploma’s 1 t/m 3 behalen en daarna de overstap maken naar het wedstrijdzwemmen.

Wij verzorgen zwemlessen in twee zwembaden, waar op verschillende tijdstippen les wordt gegeven. In overleg met de coördinator kan uw kind op een vastgelegd tijdstip zwemlessen volgen.