Nieuws

 • Zwemlessen Noord seizoen 2019-2020

  De zwemlessen in het Noorderparkbad beginnen dit jaar op 4 september. Voor sommige groepen zal de aanvangstijd veranderen. U wordt hierover op de eerste les geinformeerd. Dit betreft met name de groepen die overgaan van het ondiepe naar het diepe. Wij hopen er met u weer een succesvol seizoen van te maken.

 • Nellestein wint het 10e Schoolzwemkampioenschap van Zuidoost

   

  Bij de schoolzwemkampioenschappen van Amsterdam Zuidoost is basisschool

  Nellestein wederom als sterkste uit de bus gekomen. De winnaar van vorig jaar was ook dit jaar niet te kloppen, al was het verschil met de andere scholen dit jaar kleiner dan ooit.

  Het was de 10e keer dat het scholenkampioenschap werd gehouden en ook deze keer was de organisatie in  handen van de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870. De eerste keer was ter gelegenheid van de feestelijke opening van het nieuwe Bijlmersportcentrum. Inmiddels zijn er 10 jaar verstreken en blijkt Zuidoost nog steeds te barsten van het zwemtalent. Ter voorbereiding op de wedstrijd waren er voor de deelnemers vier gratis trainingen door trainers van KonAZ 1870. Die waren druk bezocht en dat was duidelijk te merken want er was bijvoorbeeld geen enkele valse start. Voor een enkele deelnemer bleek 50 meter (twee baantjes) toch een baantje te ver, maar de meeste zwemmers zwommen vol overtuiging en maakten er een waar spektakel van.

  De winnaars

  Bijna honderd kinderen van zes verschillende basisscholen kwamen tijdens deze wedstrijd aan de start. Ze zwommen 25 of 50 meter vrije slag en 25 of 50 meter rugslag. Daarnaast kwamen de scholen tegen elkaar uit in teams van 6 zwemmers. Met deze estafette begon het kampioenschap. De teams van Nellestein, de Polsstok en de Achtsprong lieten in deze estafette direct zien dat deze scholen om de prijzen zouden gaan strijden. Vanaf de tribunes werden de zwemmers luid aangemoedigd door het massaal toegestroomde publiek. Zij

  zagen dat er door alle deelnemers een prachtige prestatie werd neergezet.
  Bij de prijsuitreiking was het lang spannend, maar bleek de winnaar van vorig jaar, Nellestein ook dit keer weer de beste. Ook de tweede plaats was voor een team va

  n Nellestein. De plaatsen drie en vier werden opgeëist door de Polsstok, die daarmee liet zien niet voor niets tot de sportiefste scholen van Zuidoost te horen. De Achtsprong werd vijfde.

  Individueel vielen kinderen van alle scholen in de prijzen. Naast goud, zilver en brons waren er ook aanmoedigingsprijzen. Deze gingen naar Jamilla Sedough, Wynona Tjien Fooh, Darius Kleijze, Rayden Alberg en Luuk de Meij. Omdat het de 10e keer was kregen alle kinderen een t-shirt als souvenir.

  Nellestein en de Polsstok mogen de eer van Zuidoost gaan verdedigen bij de Regionale Schoolzwemkampioenschappen op 26 mei in Veenendaal. Tot die tijd mogen de zwemmers van de geplaatste teams gratis meetrainen met speciale trainingen van KonAZ 1870.

  Uitslagen:
  1. Nellestein 1
  2. Nellestein 2
  3. Polstok Zwaardvissen

 • Zwem4Daagse

  De zwem4daagse was met veel deelnemers weer een groot succes. Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan het filmpje.

 • Sponsorlinks

  Beste KonAZ-lid en trouwe supporter,

  Graag uw aandacht voor het volgende.

  Vanaf nu is het voor iedereen die KonAZ 1870 een warm hart toedraagt mogelijk om de vereniging GRATIS te sponsoren. Met SponsorKliks kunt u nu zelf een financiële bijdrage leveren aan KonAZ 1870, zonder dat het je een cent extra kost!

  Reserveer een restaurant of bestel online een pizza via o.a. Thuisbezorgd en KonAZ1870 ontvangt geld in de clubkas. Via sponsorkliks kan je bij diverse webwinkels zoals Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia en Zalando bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan naar KonAZ 1870. En nogmaals, het kost u niets extra!

  Wil jij KonAZ 1870 ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van KonAZ1870. Voor u een kleine moeite, voorKonAZ1870 directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die KonAZ1870 een warm hart toedragen.

  Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com vul bij uw sponsordoel KonAZ1870 in en zoek jouw webwinkel in de lijst van aangesloten winkels

  Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert KonAZ1870 een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

  Alvast bedankt namens KonAZ1870

 • Bijzondere Algemene Ledenvergadering

  op de bijzondere Algemene Ledenvergadering van vrijdag 19 januari jl heeft dhr Kees Veldhuisen toestemming gevraagd aan de leden om zijn functie als voorzitter van de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870 neer te leggen. De leden zijn hiermee akkoord gegaan.
  Dit betekent dat er op vrijdag 9 maart wederom een Algemene Ledenvergadering zal worden gehouden om nieuwe bestuursleden, waaronder een voorzitter te kiezen.
  Tot die tijd zal dhr Thomas Icking de voorzitterstaken op zich nemen.
  Wij bedanken dhr Veldhuisen voor zijn inzet en wensen hem sterkte met zijn gezondheid
  Namens het bestuur,
  Marielle Beers
  secretaris KonAZ1870

 • Statuten en Huishoudelijk Reglement

  In aanloop naar de aankomende Ledenvergadering zijn de Statuten en het Huishoudelijk Reglement beschikbaar gesteld. Je kunt deze ook vinden op de downloads pagina.

 • Mytylbad weer geopend

  Vanaf heden is het Mytylbad weer open. U kunt hier weer wekelijks terecht voor onze activeiten.

 • Nieuw seizoen, nieuwe website
  De vakantie is voorbij, het zwemseizoen is begonnen. Het afgelopen jaar is er intern veel veranderd binnen Konaz. Deze veranderingen komen ook naar boven in onze nieuwe website. De look-and-feel is veranderd. Inhoudelijk is veel overgenomen van de oude website. In de komende tijd zullen we ook dit aanpassen. Wil je alles rondom Konaz blijven volgen? Bezoek ons dan regelmatig. Alle informatie over lessen, openingstijden, trainingen, wedstrijden, uitslagen zal je vanaf nu hier vinden.