Wedstrijdnieuws

 • Nellestein wint het 10e Schoolzwemkampioenschap van Zuidoost

   

  Bij de schoolzwemkampioenschappen van Amsterdam Zuidoost is basisschool

  Nellestein wederom als sterkste uit de bus gekomen. De winnaar van vorig jaar was ook dit jaar niet te kloppen, al was het verschil met de andere scholen dit jaar kleiner dan ooit.

  Het was de 10e keer dat het scholenkampioenschap werd gehouden en ook deze keer was de organisatie in  handen van de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870. De eerste keer was ter gelegenheid van de feestelijke opening van het nieuwe Bijlmersportcentrum. Inmiddels zijn er 10 jaar verstreken en blijkt Zuidoost nog steeds te barsten van het zwemtalent. Ter voorbereiding op de wedstrijd waren er voor de deelnemers vier gratis trainingen door trainers van KonAZ 1870. Die waren druk bezocht en dat was duidelijk te merken want er was bijvoorbeeld geen enkele valse start. Voor een enkele deelnemer bleek 50 meter (twee baantjes) toch een baantje te ver, maar de meeste zwemmers zwommen vol overtuiging en maakten er een waar spektakel van.

  De winnaars

  Bijna honderd kinderen van zes verschillende basisscholen kwamen tijdens deze wedstrijd aan de start. Ze zwommen 25 of 50 meter vrije slag en 25 of 50 meter rugslag. Daarnaast kwamen de scholen tegen elkaar uit in teams van 6 zwemmers. Met deze estafette begon het kampioenschap. De teams van Nellestein, de Polsstok en de Achtsprong lieten in deze estafette direct zien dat deze scholen om de prijzen zouden gaan strijden. Vanaf de tribunes werden de zwemmers luid aangemoedigd door het massaal toegestroomde publiek. Zij

  zagen dat er door alle deelnemers een prachtige prestatie werd neergezet.
  Bij de prijsuitreiking was het lang spannend, maar bleek de winnaar van vorig jaar, Nellestein ook dit keer weer de beste. Ook de tweede plaats was voor een team va

  n Nellestein. De plaatsen drie en vier werden opgeëist door de Polsstok, die daarmee liet zien niet voor niets tot de sportiefste scholen van Zuidoost te horen. De Achtsprong werd vijfde.

  Individueel vielen kinderen van alle scholen in de prijzen. Naast goud, zilver en brons waren er ook aanmoedigingsprijzen. Deze gingen naar Jamilla Sedough, Wynona Tjien Fooh, Darius Kleijze, Rayden Alberg en Luuk de Meij. Omdat het de 10e keer was kregen alle kinderen een t-shirt als souvenir.

  Nellestein en de Polsstok mogen de eer van Zuidoost gaan verdedigen bij de Regionale Schoolzwemkampioenschappen op 26 mei in Veenendaal. Tot die tijd mogen de zwemmers van de geplaatste teams gratis meetrainen met speciale trainingen van KonAZ 1870.

  Uitslagen:
  1. Nellestein 1
  2. Nellestein 2
  3. Polstok Zwaardvissen

 • Sterke seizoenstart Konaz en een echte Oranje 1,2,3

  Het actuele clubnieuws

   

  Na de eerste echte wedstrijd kunnen we de balans opmaken. Alle drie de wedstrijden waar we aan meededen hebben we gewonnen en na de eerste competitieronde staan we bovenaan in de eerste klasse midwest. Ondanks zware programma’s liet iedereen zich van zijn beste kant zien. Naast de persoonlijke records (61 in Soest alleen) zijn er ook de nodige Clubrecords aangegaan. Zo zwom Denise Veldhuisen tijdens de estafette 1:03:77 op de 100 vrij, zwom Richard Rasmijn een paar eigen records uit de boeken en dook Kazik Huibers voor het eerst op de 100 vrij onder de minuut.

  En dan onze debutanten. Maurits van Bommel droeg bij zijn eerste wedstrijd meteen kostbare punten bij.

  Bijzonder sterk zijn de estafettes : maar liefst drie van de vier werden gewonnen. Erg spannend was de Dames 50 vrij waarbij pas aan het eind Jennifer Veldhuisen de concurrentie (ruim) achter zich liet.

  In de tussentijd kloppen onze zwemmers nadrukkelijk aan de deur van de limieten van de Nationale kampioenschappen. Shawn Klas b.v. heeft nog maar een paar tienden nodig voor de 100 vrij.

  Maar ook de kleintjes zijn goed bezig. Zo maakte Chaya Bremer de meeste vooruitgang op de 25 rug. Maarten Plenckers vond een 100 wissel kennelijk niet genoeg en zwon meteen daarna nog een PR op de 50 school. De wedstrijdsleiding moest wel even wachten voordat hij uit het water was geklommen. Khiara Singodikromo zwom meteen maar mee bij de volwassen en zette een prima tijd neer.

  Dan nog een paar opmerkelijke dingen :

  • Tess Pije en Sofie Sterk zwemmen op de 50 vrij exact dezelfde tijd (32’98)
  • Nori Plenckers moedigt zo hard aan dat de jongens haar tijdens de estafette ONDER water horen;
  • Wadim Boudzovitch een BADMUTS op heeft;
  • De dames Veldhuisen nu allemaal een oranje zwempak hebben. Dat gaf meteen een echte Oranje Eins, Zwei, Drei op de 100 vlinder.
  • Calvin de Kleijn liever tegen gelijkwaardige zwemmers zwemt. Helaas, ging hij op de 200 vrij zo snel dat er niets te beleven viel. En als slotzwemmer op de 4×100 vrij het gat zo groot was dat hij wederom alleen zwom.

  Uitslag competitie deel 1 2017-2018

 • Swimkick Aalsmeer

  De eerste swimkick wedstrijd wordt gehouden op 10 oktober. Hier kunnen ons allerjongste zwemmers hun kunnen laten zien. De swimkick wedstrijden zijn speciaal voor jonge kinderen om hun kennis te laten maken met het wedstrijdzwemmen.

  Zwembad De Waterlelie
  Dreef 7
  1431 WC Aalsmeer

  WEDSTRIJDGEGEVENS
  Verzamelen: 12:00
  Vertrek: 12:15
  Inzwemmen: 13:30
  Aanvang 14:00
  Juryvergadering: 13:30

 • Eerste competitie wedstrijd

  Op zaterdag 30 september gaan we van start met de eerste competitiewedstrijd. Een uitdaging want na 2 promoties op rij komen we steeds sterkere tegenstanders tegen. De wedstrijd wordt gehouden in Soest

  Nationale Zwem Competitie
  Zaterdag 30 september 2017
  Organisatie: De Duinkikkers

  Sportboulevard de engh
  Dalweg 181
  3762 AW Soest

  Verzamelen: 14.45 uur (Bijlmer Sportcentrum)
  Vertrek : 14:50
  Inzwemmen: 16:00 uur
  Aanvang: 16.30 uur
  Juryvergadering: 16.00 uur

 • Seizoensopening

  Onze officiele opening van het wedstrijdseizoen vindt plaats in het Noorderparkbad.

  WEDSTRIJDGEGEVENS

  Zaterdag 23 september 2017 te Amsterdam

  Verzamelen:     07:00 uur (bijlmersportcentrum)
  Vertrek:                07:05
  Inzwemmen:      08:00 uur
  Aanvang:        08:30 uur
  Juryvergadering:        07:45 uur

  Zwembad:        Noorderparkbad
  Sneeuwbalweg 5, 1032 VS Amsterdam
  020-4352120

 • Grote Clubactie

  Dit jaar doet Konaz voor de 3e keer mee aan de Grote Clubactie.  De opbrengsten uit de actie worden gebruikt om materialen (b.v. zoomers) aan te schaffen, maar ook om de kosten van activiteiten te drukken. De komende trainingen krijgen alle wedstrijdwemmers  de loten mee om te verkopen. Belangrijk, om veel te verkopen want van elk lot gaat 80% rechtstreeks naar Konaz.

 • Wedstrijdseizoen begonnen

  De vakantie is amper over en de eerste wedstrijd staat al weer voor de deur. Op 17 september 2017 gaan de Minioren en Junioren van start in het Veenweide bad in Mijdrecht.

  WEDSTRIJDGEGEVENS

  Verzamelen:     12:30 uur (bijlmersportcentrum)
  Vertrek:        12:45
  Inzwemmen:      14:00 uur
  Aanvang:        14:30 uur
  Juryvergadering:        14:00 uur

  Zwembad: Veenweidebad
  Ontspanningsweg 1, 1431 WC Mijdrecht
  0297-256589

  SUCCES MET DE WEDSTRIJD!

Uw vraag

 • Uw privacy in goede handen. Konaz gebruikt uw e-mail en telefoon uitsluitend voor het beantwoorden van uw vraag. Wij voeren geen administratie hierop. Uw gegevens worden niet gedeeld en niet bewaard. Wilt u meer weten lees dan ons privacy statement elders op de site.
 

Controle