Algemene Ledenvergadering

Op vrijdag 22 april is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering. Leden vanaf 16 jaar (of ouders van jongere leden) zijn welkom om 20:30 in het Bijlmer Sportcentrum.

Agenda, jaarverslag en financiële stukken zijn op te vragen via een mail aan secretaris@konaz.nl.

Activiteiten na 17:00 uur weer mogelijk vanaf 15 januari

Vanaf 15 januari worden de coronamaatregelen voor sporten versoepeld. Dit betekent dat wij onze activiteiten kunnen hervatten. Op dit moment besturen we het nieuwst protocol veilig zwemmen en zijn we druk bezig om achter de schermen alles voor elkaar te krijgen.

Alle leden zullen zo snel mogelijk bericht krijgen wanneer en onder welke voorwaarden ze weer kunnen starten met zwemles, zwemtraining of aquafitness.

Meer informatie op de site van de KNZB.

Het nieuwste protocol veilig zwemmen staat hier

Gevolgen Avondlockdown

De recente maatregel van het kabinet om amateursport na 17:00 niet meer toe te staan heeft ook gevolgen voor onze activiteiten. We zetten ze hieronder op een rij.


– De zwemlessen in het Noorderparkbad en het Bijlmer Sportcentrum gaan- voorlopig niet door.

– De zwemlessen en aquarobics voor volwassenen in het Mytylbad gaan voorlopig niet door, met uitzondering van de eerste les. Tussen 16:00 -16:45 kan er worden gezwommen, op voorwaarde dat er om 17:00 uur niemand meer aanwezig is. 

– De normale trainingen van wedstrijdzwemmen gaan voorlopig niet door. Op zondagmorgen is er om 9:00 uur een alternatieve training voor alle wedstrijdzwemmers.

Wij zijn blij dat we in ieder geval voor een deel van de leden iets kunnen bieden, maar begrijpen dat het met name voor de zwemlessen een teleurstelling is voor kinderen en ouders. Het bestuur denkt samen met de coördinatoren na over een manier om de gemiste lessen in te kunnen halen. Maar voorlopig is het eerst even wachten op de volgende persconferentie.

Corona maatregelen 6 november 2021

Vanaf zaterdag 6 november gelden er voor de zwembaden verscherpte Corona  maatregelen. Als vereniging zijn wij verplicht hier ons aan te houden. 

Hieronder in het kort de belangrijkste maatregelen :

 • Iedereen van 18 jaar en ouder moet bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) en een geldig legitimatiebewijs  laten zien;
 • Ook ouders/verzorgers die kinderen brengen naar en ophalen van zwemles, mogen alleen het zwembad in op vertoon van een coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs  
 • Ouders/verzorgers wordt dringend verzocht om ervoor te zorgen dat hun kind door maximaal 1 persoon naar het zwembad wordt gebracht en na afloop wordt opgehaald. Op die manier kunnen we het aantal mensen in het zwembad beperken. 
 • We verzoeken iedereen van 18 jaar en ouder om buiten het water 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Dit betekent dat u bij binnenkomst geacht wordt uw coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs  te kunnen tonen. 

Verder gelden onverkort de algemene maatregelen voor zowel kinderen als volwassenen.

Voor zwemmers die de dupe van de maatregelen dreigen te worden zullen wij in overleg kijken welke oplossingen er mogelijk zijn.

Al onze leden zullen vandaag verder geinformeerd worden per mail. Houd u inbox dus in de gaten en check uw spam.

Het bestuur

Wedstrijdploeg op stoom

Met een kleine, maar fanatieke ploeg namen we deel aan de Junioren Jeugd wedstrijd in Almere. De zwemmers en coach Luciano hadden er zin in. Ook was het het debuut van twee nieuwe officials, die onder andere werden begeleid door Jefferey.

Er werden nogal wat records verbeterd.

 • Dylan zwom 11 seconden van zijn 100 meter schoolslag af
 • Liv verbrak op die afstand haar PR met 14 seconden
 • PR’s voor Martijn, Tibbe, Maurits, Leon, Shawn, Dave en Faissal
 • Aagje zwom in haar eerste officiële wedstrijd 5 pr’s
 • June zwom er ook 5
 • Tibbe zwom 50 meter vrij onder de 30 seconden
 • Leon zwom 400 meter vrij ruim onder de 5 minuten
 • Shawn verbrak zijn eigen clubrecord op de 100 meter schoolslag
 • Faissal zwom een clubrecord op de 200 meter wisselslag
 • Shawn, Giljano, Leon en Faissal waren op de 4 x 100 meter vrije slag 3 seconden sneller dan 3 weken geleden, toen ze het clubrecord al op hun naam schreven.

3 clubrecords op de foto!!!

Coronapas en QRcode

Vanaf 6 november gaan er nieuwe coronamaatregelen in. Een van die maatregelen is dat er voor amateursport vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs en geldige legitimatie verplicht wordt. Hoe dat in de praktijk precies gaat werken is nog niet duidelijk. Wij wachten op meer informatie vanuit de KNZB, de exploitanten en de gemeente Amsterdam. Zodra we meer meer laten we dat op deze plek weten.

Meer informatie: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000053255/nieuwe_coronamaatregelen_voor_de_zwembaden/