ALV uitgesteld naar 21 mei

Omdat de coronamaatregelen het nog niet toestaan heeft het bestuur besloten om de Algemene Ledenvergadering van 23 april uit te stellen. We hopen dat op vrijdag 21 mei de situatie er gunstiger uit ziet en dat we elkaar dan wel kunnen treffen.

Zwemlessen mogen worden hervat

Vanaf half maart zijn zwemlessen voor kinderen weer toegestaan. Daar zijn wij natuurlijk blij mee. Woensdag 17 maart beginnen de lessen in het Bijlmer Sportcentrum.

Lees de nieuwe regels in het ProtocolKonAZmaart21

De belangrijkste:

– Blijf thuis bij klachten

– Trek je zwemkleding thuis al aan

– Volg de looproute

– Ouders zo snel mogelijk weer naar buiten, mogen wel helpen met omkleden

– Na afloop van de les brengen wij de kinderen naar de kleedhokjes, ouders mogen daar wachten.

In verband met werkzaamheden is het Noorderparkbad voorlopig nog gesloten. Wij zijn in overleg met andere zwembaden om op een alternatieve locatie onze zwemlessen op de dinsdagavond toch te kunnen laten doorgaan. Ook hier geldt: zodra er meer duidelijk is zullen wij u informeren.

Algemene Ledenvergadering 23 april 2021

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandsche Zwemclub 1870 heeft een datum geprikt voor de jaarlijkse ALV. Dit wordt vrijdag 23 april 2021. Aanvang 20:30

Onze voorkeur gaat uit naar een fysieke bijeenkomst in het Bijlmer Sportcentrum maar gezien de coronamaatregelen is dit onder voorbehoud.

Op de agenda staan onder andere de notulen van de ALV van 21 augustus 2020, financiële jaarverslag en de gevolgen van coronacrisis voor de zwemvereniging. Ook zijn we ter versterking van het huidige team op zoek naar nieuwe bestuursleden. Belangstellenden kunnen zich melden bij Philip Plenckers via voorzitter@konaz.nl .

Aanmelding verplicht. De stukken zijn op te vragen via een mail naar secretaris@konaz.nl .

Bestuur Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870

Licentie Zwem ABC 2021

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft de organisatie en kwaliteit van onze zwemlessen ook dit jaar positief beoordeeld. Dit betekent dat wij voor onze zwemlessen in het Bijlmer Sportcentrum als in Drostenburg ook dit jaar de officiële zwemdiploma’s mogen uitreiken. In het Noorderparkbad hanteren we de KNZB-methode Superspetters.

Wij voldoen dus ook in 2021 aan de eisen die de NRZ stelt aan haar licentie. Nu maar hopen dat de zwembaden snel weer open gaan en we de zwemlessen weer kunnen oppakken.

Door de lockdown en de coronamaatregelen worden de wachtlijsten voor zwemles steeds langer. Schrijf dus nu in, zodat je ook direct kunt starten als het zover is.

Voorlopig geen zwemactiviteiten vanwege lockdown

In verband met de verlenging van de lockdown kunnen wij onze activiteiten voorlopig nog niet hervatten. Helaas dus nog geen zwemlessen in het Noorderparkbad, Bijlmer Sportcentrum en het Mytylbad Drostenburg. Ook de wedstrijdtrainingen gaan voorlopig niet door.

We hopen snel weer te kunnen starten met zwemles en wedstrijdtraining. Natuurlijk zijn we hiervoor afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkelt. Wij raden daarom iedereen aan om zich aan de regels te houden. Hoe eerder we corona onder controle hebben, des te eerder we weer terug kunnen naar normaal. Waarbij we hopelijk ook weer lekker kunnen zwemmen. Tot die tijd: pas goed op jezelf en op elkaar.

Zwembaden dicht: geen training of zwemles tot 19 november

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle zwembaden vanaf 4 november 22:00 uur voor 2 weken worden gesloten. Dit betekent dat er gedurende deze periode ook geen zwemlessen of wedstrijdtrainingen mogelijk zijn.
We hopen op donderdag 19 november weer te kunnen starten met wedstrijdtrainingen en zwemlessen voor volwassenen.

Update coronamaatregelen

Ongetwijfeld hebben jullie allemaal meegekregen dat vanavond weer strengere maatregelen in gaan om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook voor onze vereniging heeft dat gevolgen. Hieronder de belangrijkste op een rij:

 • Alle wedstrijden die voor de komende maand gepland stonden gaan NIET door
 • Trainingen mogen wel door gaan, in ieder geval voor iedereen onder de 18
 • Omdat bijna al onze leden onder de 18 jaar zijn kunnen de trainingen op een normale manier doorgang vinden, ook voor de paar zwemmers die wel ouder zijn
 • Zwemmers van 18 jaar en ouder moeten 1,5 meter afstand houden, ook in het water
 • We volgen vanaf nu weer de looproute door de kelder heen.
 • Er kan niet meer worden gedoucht
 • Vanaf binnenkomst tot de zwemzaal draagt iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje, ook brengende en halende ouders
 • Ouders zo snel mogelijk weer naar buiten
 • 15 minuten na afloop van de training moet iedereen buiten zijn
 • Het spreekt voor zich dat we ons goed aan de regels houden en afstand houden, handen desinfecteren en een mondmasker dragen.
 • En blijf thuis als je last hebt van verkoudheid, hoesten, koorts of andere klachten die op Covid 19 zouden kunnen wijzen of als iemand in je gezin positief is getest.

Vergeet je mondmasker niet!

Ook het zwembad is publieke openbare ruimte. Daar wordt vanaf heden een mondmasker dringend aangeraden voor alle zwembaden. Dit geldt voor zwemmers vanaf 13 jaar, maar ook voor ouders die hun kind komen brengen en zeker voor ouders die bij de douches hun kind opwachten na de zwemles. Op de zwemzaal zelf kan het masker af.

Nogmaals wijzen we er op dat publiek niet is toegestaan, zowel bij wedstrijden als bij zwemlessen. Wij zullen hier strenger op controleren.

Zwemactiviteiten gaan door

In de strijd tegen het coronavirus heeft het kabinet strengere maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen hebben vooralsnog weinig invloed op onze activiteiten. Voor sport geldt een uitzondering op de regel dat er maximaal 30 personen in een ruimte mogen zijn. Publiek was al niet toegestaan en dat mag nog steeds niet.

Meer informatie is te lezen op de site van de rijksoverheid..

Open instuif tijdens de Sportweek

Tijdens de Amsterdamse Sportweek organiseren wij een open training speciaal voor meiden. De bedoeling is dat dit een laagdrempelige training is waarin je wel lekker gaat zwemmen, maar de focus niet ligt op veel en hard trainen. Je moet natuurlijk wel kunnen zwemmen. Ook geschikt voor oud-wedstrijdzwemmers die geen zin hebben om 3 x per week te trainen voor een wedstrijd, maar zwemmen wel leuk vinden. Bij voldoende belangstelling willen wij hier een wekelijkse training van maken. Het is ook mogelijk om van hier uit door te stromen naar het wedstrijdzwemmen, mocht je de smaak te pakken krijgen.

Donderdag 24 september

Tijdstip: 18:45-19:45

Aanmelden via info@konaz.nl