KNZB legt competitie stil

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de  KNZB   besloten alle competities en andere wedstrijden van het seizoen 2019/2020 te stoppen dan wel af te gelasten.

Dit heeft ook gevolgen voor onze vereniging.

Kunnen we ergens dit seizoen nog wedstrijden zwemmen? Zijn we omdat we na 3 van de 4 competitiewedstrijden boven aan staan nu alsnog kampioen? Wat gebeurt er met de contributie?

Allemaal vragen waar wij nu nog geen antwoord op kunnen geven.  Ook al omdat we afhankelijk zijn van de bond, de gemeente en de verhuurders van de zwembaden.

De KNZB zegt ons rond de Paasdagen meer te kunnen vertellen. Ook wachten we op meer beslissingen van de overheid. Achter de schermen zijn we druk bezig om antwoorden te vinden op alle vragen, maar dit vraagt wel wat tijd en geduld. Zodra wij meer weten zullen we dat direct met onze leden communiceren.

 

Update maatregelen Coronavirus

Zoals u ongetwijfeld heeft meegekregen zijn de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus door het kabinet aangescherpt. Dit betekent onder meer dat alle activiteiten tot en met 6 april zijn afgelast.  Dit geldt voor onze zwemlessen en trainingen in het Noorderparkbad, Bijlmer Sportcentrum en Drostenburg. Wij volgen hiermee het advies van de KNZB.

Standpunt KNZB

Bestuur Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870

Standpunt m.b.t. Coronavirus

Op dit moment zien wij nog geen aanleiding om onze zwemlessen, wedstrijdtrainingen en andere activiteiten af te lasten vanwege het Coronavirus.

Wij houden de situatie natuurlijk nauwlettend in de gaten en staan ook in contact met de exploitanten van de zwembaden waarin onze activiteiten plaatsvinden.

Wij vragen u de richtlijnen van het RIVM te volgen en bij koorts en eventuele klachten niet te komen zwemmen. Graag dan wel afmelden via info@konaz.nl

Mocht uw gezin in contact zijn geweest met een mogelijk besmette persoon dan horen wij dat graag.

Wij zullen uiteraard vertrouwelijk met deze informatie omgaan.

Bestuur Kon AZ 1870

Nieuw tenue passen

Vol trots presenteren wij ons nieuwe tenue. Maandag 10 februari kan er voor de training worden gepast. Dus NIET douchen. De kosten van het tenue (shirt en short) zijn 35 euro. Iedereen die wedstrijden zwemt moet een tenue aanschaffen. De hoodie kost 40 euro maar is niet verplicht. Wil je ook een hoodie? Stuur dan een mail naar secretaris@konaz.nl.

 

Doe mee aan de Zwem4daagse

Vanaf maandag 17 februari organiseren we weer een Zwem4daagse. Gezellig en sportief samen zwemmen tijdens de voorjaarsvakantie. We zwemmen van 18:45-20:00 uur op maandag 17, woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 februari in het Bijlmer Sportcentrum.

Omdat we dit jaar ons 150 jubileum vieren wordt het extra feestelijk.
De Zwem4daagse is voor iedereen met een zwemdiploma. Kinderen tot 8 jaar alleen onder begeleiding.

Kosten: 7,50 euro. Leden Kon AZ 1870: 5 euro.

Inschrijven kan vanaf nu via deze link

Jubileumfeest op 28 juni 2020

Komend jaar is een uniek jaar: voor Amsterdam, voor Nederland en voor Europa. Wat is er aan de hand?
De oudste zwemvereniging van Europa de Koninklijke Amsterdamsche Zwemvereniging 1870 bestaat dan 150 jaar. En dat is reden voor een feestje.

We willen ons jubileum groots vieren op zondag 28 juni 2020.

We beginnen met een zwemwedstrijd in het Bijlmer Sportcentrum, met in de pauze een clinic met bekende topzwemmers. Na deze wedstrijd willen we rond een uur of 16:00 starten met een receptie/feest met leden, oud-leden en pers.
Tevens willen we een modeshow organiseren met zwemkleding uit de vorige eeuw.

Maar voor het zover is moet er nog veel gebeuren.

En daar hebben we u voor nodig!

We zijn op zoek naar verschillende Koninklijke AZ 1870 spullen, denkend aan; mascottes, herinneringsvaantjes, oud filmmateriaal, krantenknipsels, oude foto’s uit de gloriedagen van de Koninklijke AZ 1870, zowel van het wedstrijdzwemmen, als de afdeling Waterpolo. We hebben inmiddels een gebreide mascotte in het oude, oranje tenue gekregen, maar we willen nog veel meer.

Ook zijn we erg benieuwd of er oud-leden zijn met oude zwemkleding uit de tijd van toen. Deze kleding kunnen we dan tonen tijdens het feest door middel van de modeshow.

Kortom: we hebben jullie inbreng nodig. Al het materiaal is welkom, dus aarzel niet en mail ons.

Met vriendelijke groet,
De feestcommissie Koninklijke AZ 150 jaar.

feestcommissie@konaz.nl  

Winterkampioen!

Na een spannende inhaalwedstrijd in Purmerend staan we halverwege de competitie nog steeds bovenaan.

We zijn uitgelopen op onze naaste concurrent De Otters Het Gooi, maar moesten landelijk wel iets toegeven. Dat is niet verwonderlijk want we misten zowel onze snelste man als onze snelste vrouw. Toch is er waanzinnig hard gezwommen. Er sneuvelden veel persoonlijke records en ook 2 clubrecords. Sven Konings verbeterde zijn eigen tijd op de 50 schoolslag en de herenestafette met Calvin de Kleijn, Faissal Laghrich, Sven Konings en Shawn Klas zwom een clubrecord op de 4 x 50 vrije slag.

De volgende wedstrijd is op 12 januari in Aalsmeer.

Competitiewedstrijd definitief op 1 december

De wedstrijd die we eigenlijk op 3 november hadden moeten zwemmen in Alkmaar maar  die werd afgelast vanwege een technisch probleem in het zwembad wordt ingehaald op zondag 1 december. We zwemmen dan niet in Alkmaar maar in  het Leeghwaterbad in Purmerend.

Inzwemmen 14:30.  Aanvang wedstrijd: 15:00 .

Allemaal veel succes!.