Gevolgen Avondlockdown

De recente maatregel van het kabinet om amateursport na 17:00 niet meer toe te staan heeft ook gevolgen voor onze activiteiten. We zetten ze hieronder op een rij.


– De zwemlessen in het Noorderparkbad en het Bijlmer Sportcentrum gaan- voorlopig niet door.

– De zwemlessen en aquarobics voor volwassenen in het Mytylbad gaan voorlopig niet door, met uitzondering van de eerste les. Tussen 16:00 -16:45 kan er worden gezwommen, op voorwaarde dat er om 17:00 uur niemand meer aanwezig is. 

– De normale trainingen van wedstrijdzwemmen gaan voorlopig niet door. Op zondagmorgen is er om 9:00 uur een alternatieve training voor alle wedstrijdzwemmers.

Wij zijn blij dat we in ieder geval voor een deel van de leden iets kunnen bieden, maar begrijpen dat het met name voor de zwemlessen een teleurstelling is voor kinderen en ouders. Het bestuur denkt samen met de coördinatoren na over een manier om de gemiste lessen in te kunnen halen. Maar voorlopig is het eerst even wachten op de volgende persconferentie.

Corona maatregelen 6 november 2021

Vanaf zaterdag 6 november gelden er voor de zwembaden verscherpte Corona  maatregelen. Als vereniging zijn wij verplicht hier ons aan te houden. 

Hieronder in het kort de belangrijkste maatregelen :

 • Iedereen van 18 jaar en ouder moet bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) en een geldig legitimatiebewijs  laten zien;
 • Ook ouders/verzorgers die kinderen brengen naar en ophalen van zwemles, mogen alleen het zwembad in op vertoon van een coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs  
 • Ouders/verzorgers wordt dringend verzocht om ervoor te zorgen dat hun kind door maximaal 1 persoon naar het zwembad wordt gebracht en na afloop wordt opgehaald. Op die manier kunnen we het aantal mensen in het zwembad beperken. 
 • We verzoeken iedereen van 18 jaar en ouder om buiten het water 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Dit betekent dat u bij binnenkomst geacht wordt uw coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs  te kunnen tonen. 

Verder gelden onverkort de algemene maatregelen voor zowel kinderen als volwassenen.

Voor zwemmers die de dupe van de maatregelen dreigen te worden zullen wij in overleg kijken welke oplossingen er mogelijk zijn.

Al onze leden zullen vandaag verder geinformeerd worden per mail. Houd u inbox dus in de gaten en check uw spam.

Het bestuur

Wedstrijdploeg op stoom

Met een kleine, maar fanatieke ploeg namen we deel aan de Junioren Jeugd wedstrijd in Almere. De zwemmers en coach Luciano hadden er zin in. Ook was het het debuut van twee nieuwe officials, die onder andere werden begeleid door Jefferey.

Er werden nogal wat records verbeterd.

 • Dylan zwom 11 seconden van zijn 100 meter schoolslag af
 • Liv verbrak op die afstand haar PR met 14 seconden
 • PR’s voor Martijn, Tibbe, Maurits, Leon, Shawn, Dave en Faissal
 • Aagje zwom in haar eerste officiële wedstrijd 5 pr’s
 • June zwom er ook 5
 • Tibbe zwom 50 meter vrij onder de 30 seconden
 • Leon zwom 400 meter vrij ruim onder de 5 minuten
 • Shawn verbrak zijn eigen clubrecord op de 100 meter schoolslag
 • Faissal zwom een clubrecord op de 200 meter wisselslag
 • Shawn, Giljano, Leon en Faissal waren op de 4 x 100 meter vrije slag 3 seconden sneller dan 3 weken geleden, toen ze het clubrecord al op hun naam schreven.

3 clubrecords op de foto!!!

Coronapas en QRcode

Vanaf 6 november gaan er nieuwe coronamaatregelen in. Een van die maatregelen is dat er voor amateursport vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs en geldige legitimatie verplicht wordt. Hoe dat in de praktijk precies gaat werken is nog niet duidelijk. Wij wachten op meer informatie vanuit de KNZB, de exploitanten en de gemeente Amsterdam. Zodra we meer meer laten we dat op deze plek weten.

Meer informatie: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000053255/nieuwe_coronamaatregelen_voor_de_zwembaden/

Nieuwe bestuursleden

Op 10 september zijn op de ALV 3 nieuwe bestuursleden gekozen. Penningmeester Ron Pije zwaaide af. Zijn plaats wordt ingenomen door Jacqueline Hissink. Maarten Quist treedt toe namens de evenementencommissie en als afgevaardigde van de zwemmers is Dave Rook in het bestuur gekozen. Voorzitter Philip Plenckers en secretaris Marielle Beers blijven aan in hun functie.

Ron Pije (links) voor het laatst in functie als penningmeester.

Steun onze zwemmers en help de Maarten van der Weijden Foundation

Op 12 september is het zo ver en gaat de Zwemvierdaagse van start. Tijdens de zwemvierdaagse proberen wij op verschillende wijze de Maarten van der Weijden Foundation te steunen. Dit kan je doen door mee te zwemmen maar ook door een van onze Konaz Toppers te steunen.

Zwem je liever mee? Schrijf je dan in via deze link en regel zo veel mogelijk sponsors.

Wil je liever sponsoren? Steun dan een van onze toppers via deze link.

Wil je meer weten qover de Maarten van der Weijden Foundation? Kijk dan hier

Belangrijke informatie over de herstart van onze activiteiten

Vanaf woensdag 19 mei worden de coronamaatregelen versoepeld. Dit houdt in dat we weer mogen. Hieronder de zaken op een rij:

 • zwemles voor kinderen is al weer enkele weken mogelijk in Bijlmer Sportcentrum. Ouders mogen nog niet kijken, zelfs niet bij het afzwemmen.
 • zwemles voor kinderen in het Noorderparkbad is vanaf dinsdag 18 mei weer begonnen. Denkt u eraan dat u via de verenigingsingang naar binnen moet, dus aan de andere kant van het zwembad.
 • wedstrijdtraining wordt weer hervat vanaf woensdag 26 mei. We zullen zwemmen in 2 groepen, zodat we de maximale aantallen niet overschrijden. Wedstrijdzwemmers krijgen bericht per mail.
 • zwemlessen voor volwassenen zijn op dit moment nog niet toegestaan voor meer dan 2 personen. In het Mytylbad starten we op donderdag 27 mei daarom uitsluitend met banenzwemmen voor de gevorderdengroep. Aanmelden verplicht.

Zwemwedstrijden zijn nog niet toegestaan. Zwemtrainingen wel.