Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen

Ben jij ook zo’n waterrat? Vind je zwemmen leuk en heb je minimaal diploma C, dan is wedstrijdzwemmen de sport voor jou. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Het geeft een enorme kick om ècht hard te zwemmen! Wil jij net zo goed worden als Ranomi Kromowidjojo of als Pieter van den Hoogenband? Meld je dan direct aan voor 3 gratis trainingen! Daarna beslis je pas of je door wilt gaan.

De zwemvereniging heeft deskundige trainers die gezamenlijk ervoor zorgen dat je technisch beter en sneller gaat zwemmen. Allereerst leer je de juiste techniek van iedere slag, van schoolslag tot vlinderslag en vervolgens starten en keerpunten maken.

Wedstrijdzwemmen is één van de gezondste sporten met weinig blessures. Dus als je al wat ouder bent en relaxed banen wil zwemmen als recreatief lid ben je ook van harte welkom. Het is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Wedstrijden

We doen mee aan verschillende wedstrijden op verschillende nivo’s. Van miniorenwedstrijden voor de jongste zwemmers tot de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen. Daarnaast zwemmen we competitie, op dit moment in de 1e regioklasse. Ook proberen we wat gezellige toernooien te zwemmen met natuurlijk als uitsmijter het zomerkamp in Duitsland. 
Je begint vaak met kleine wedstrijden, dus 25 meters waar het plezier voorop staat. Hoe beter je wordt, hoe meer wedstrijden je zwemt en hoe zwaarder de afstanden. De beste zwemmers komen in de selectie, zij trainen meer en zwemmen ook meer wedstrijden.  Meer informatie? Mail naar info@konaz.nl De KNZB heeft een nieuw model ontwikkeld waardoor de opzet van de wedstrijden gedeeltelijk is veranderd.  Meer over het KNZB-sportmodel