Nieuws

Algemeen nieuws

 • Inschrijven zwemvierdaagse 2024 8 maart, 2024

  Traditiegetrouw organiseert de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870 in Amsterdam weer een Zwem4daagse. Dit jaar  vindt deze plaats tijdens de meivakantie. Iedereen met een zwemdiploma is welkom. Dus of je nu 5 jaar bent of 75, iedereen kan meedoen. Behalve gezond is het ook gezellig. 

  De minimale afstand die een deelnemer moet afleggen is 250 meter per dag, dat zijn 10 baantjes. Natuurlijk mag je ook meer zwemmen: 500 meter, maar 750 of zelfs nog meer meters kan ook. 

  Na afloop is er voor iedere deelnemer die de Zwem4daagse heeft volbracht een medaille, een oorkonde en iets lekkers. Vanaf 18:45 tot 20:00 kan er worden gezwommen. Deelnemers kunnen zich vanaf 18:30 melden bij de ingang van het zwembad. Inschrijvingen en betalingen kunnen vooraf via de speciale website van de KNZB. Daar kunt u ook direct uw stempelkaart uitprinten. Meldt u snel aan want er is maar plaats voor 125 deelnemers.

  Deelname kost 9 euro. Kinderen betalen 8. Voor KonAZ-leden kost deelname 5 euro. Jonge kinderen met weinig zwemervaring alleen onder begeleiding.De Zwem4daagse wordt gehouden op maandag 29 april, woensdag 1 mei, donderdag 2 en vrijdag 3 mei in het Bijlmer Sportcentrum aan het Anton de Komplein 157.
  Inschrijven kan vanaf nu via Zwem4daagse.nl met de link:

  https://www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/deelnemen/zoeken/item/772001/konaz_1870/

 • KonAZ Webshop! 1 december, 2023

  Het is eindelijk zo ver! We hebben nu een webshop voor onze club-kleding! Een club-T-shirtje is verplicht voor de leden om te hebben (oud of nieuw maakt niet uit). Alle andere kledingstukken zijn voor degenen die het leuk vinden om met bijvoorbeeld een KonAZ hoodie rond te lopen. Dus klik de link en shop erop los!

  http://konazshop.nl

 • NK Sprint 1 juli, 2023
  Tibbe, Faissal en Leon op dag 1 van het NK Sprint

  Op 24 en 25 juni was het NK Sprint tijdens het NK NL in Rotterdam. We deden met 5 zwemmers mee. Vorig jaar waren dat er nog maar 2, dus dat is een behoorlijke verbetering. Faissal Laghrich was er vorig jaar al bij op de 50 meter rugslag. Dit jaar had hij zich daarnaast geplaatst voor de 50 meter vlinder en de 50 meter vrij. Deze afstanden werden ook gezwommen door Leon Moreira Pereira en Tibbe Quist. Voor deze laatste een extra knappe prestatie omdat hij eigenlijk nog een junior is en dus tussen veel jongens zwom die minimaal 2 jaar ouder waren. Leon zwom een nieuw persoonlijk record op de vlinder. Faissal bleek ziek te zijn en moest zich na de 50 vlinder afmelden voor de rest van het toernooi.

  Op dag 2 stond de 50 schoolslag op het programma. Daaraan deden Sven Konings en Kesler Ostiana mee. Vooral die laatste was er op gebrand een snelle tijd te zwemmen. Met 30.73 zwom hij daarnaast een nieuw clubrecord.

 • Nog steeds bovenaan! 5 februari, 2024

  Na een spannende 3e ronde in de Nationale Zwemcompetitie heeft Kon AZ 1870 de koppositie in onze poule verstevigd. Een extra knappe prestatie omdat door griep en blessures een aantal zwemmers niet mee kon doen. Omdat onze vereniging in sommige categorieën maar weinig zwemmers heeft was het spannend of we Team Noord Holland achter ons konden houden. Maar na afloop bleek de voorsprong zelfs te zijn gegroeid.

  Speciale credits gaan naar June Quist die op de 400 meter vrij maar liefst 43 punten pakte op de naaste concurrent. Maar ook alle andere zwemmers hebben het fantastisch gedaan. Veel persoonlijke records werden gebroken en met 13 x goud, 13 x zilver en 9 keer brons bleven er ook heel wat medailles in Amsterdam. Nu alleen de volgende keer nog wat beter licht voor de foto.

  De nu al bloedstollende finaleronde wordt op zondag 10 maart gezwommen in Hoofddorp.

 • Herfstvakantie 25 oktober, 2023

  Tijdens de herfstvakantie traint de wedstrijdafdeling op de gebruikelijke tijden. Daarnaast zijn we er op zondag met de zwemlessen in het Bijlmer Sportcentrum.

  De zwemlessen in het Noorderparkbad, Mytylbad en Bijlmer Sportcentrum woensdag gaan deze week niet door.

 • Duitsland 28 juni, 2023

  Het was weer een gezellig en sportief weekend in Duitsland. Waarbij vooral de eerste dag grootse prestaties werden geleverd. Zowel in het zwembad met veel persoonlijke records en een spectaculaire zege in een clubrecord op de 4 x 100 meter. Maar ook achter de barbecue, bij het tafeltennis en het karaoke werd keihard gepresteerd. Daarnaast natuurlijk heel veel gelachen en ook een nieuwe generatie Kon AZzwemmers heeft mooie herinneringen gemaakt.

  De start van de estafette met Dave en Tibbe
  Tiana haalde finale en kreeg een prijs van de burgemeester
  Faissal,, Leon, Vlad en Tibbe wonnen de estafette in een nieuw clubrecord
  Luciano en Mostafa bemannen de barbecue, Jefferey regelt de rest van de catering

  Ons hoofdkantoor