In memoriam Adri Bramsen

Op 26 februari is onverwacht overleden ons erelid Adri Bramsen.

Mijnheer Bramsen was een echte verenigingsman. Jarenlang actief voor de Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870 in verschillende functies. Hij was een strenge official bij zwemwedstrijden en zorgde voor ordentelijk verloop van de zwemlessen, maar organiseerde net zo makkelijk samen met zijn vrouw een gezellige bingo tijdens de Zwemvierdaagse. Generaties zwemmers groeiden met hem op. Zijn eigen zoons Peter en René waren voor de club actief als trainer en instructeur. In het oude Bijmerbad zorgde hij ervoor dat alle kinderen op tijd bij de juiste zwemles terecht kwamen.

Tot op het laatst was mijnheer Bramsen actief, ondanks zijn hoge leeftijd. Iedere week kwam hij vanuit Uithoorn naar de Bijlmer om daar alle zwemmers te ontvangen. Altijd in zijn roodzwarte KonAZ-shirt. Hij was net zo streng met de kas als tijdens de wedstrijden. Maar tussendoor stond hij altijd gezellig buiten te kletsen met een rokertje. Soms een brombeer, maar wel eentje met humor en ongelooflijk groot roodzwart hart.

Op zondag 8 april zou hij zoals altijd als scheidsrechter fungeren bij het Schoolzwemkampioenschap. Hij had er zin in en wij ook. Het heeft niet zo mogen zijn. Vlak voordat we zouden starten met de jaarlijkse Zwemvierdaagse ontvingen wij het bericht dat mijnheer Bramsen is overleden. Wij zijn geschokt en verdrietig en leven mee met de familie.

Ter ere van mijnheer Bramsen houden wij woensdag een minuut stilte en bij de Zwemvierdaagse hangen deze week de zwarte vlaggenlijnen.

KonAZ 1870 verliest in mijnheer Bramsen een clubman in hart en nieren, iemand zoals ze niet meer worden gemaakt tegenwoordig. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

Bestuur, officials, staf en alle leden van KonAZ 1870